Ahven
Ahvenafilee krõbedas õlletaignas
Kui ühel jaanuaripäeval Hannoga jälle kalalt tulime, rääkis ta, et tegi kodus praeahvenat ja jõi kõrvale Märzeni käsitööõlut. Seda kuulates tuli ka minul kange õlleisu peale ja oli vaja kohe sammud poe suunas seada. Lisaks oli tarvis midagi ette võtta ka püütud ahvenatega. Otsustasin, et ühendan meeldiva kasulikuga ja valmistan seekord ahvenafileed õlletaignas.
Et tainas jääks parimate maitseomadustega, tuleks selle valmistamiseks valida hea käsitööõlu. Viimases on säilinud kõik vajalikud ained, mis tulemusele maitset annavad ja selle hõrguks muudavad. Üks neist on näiteks pärm – kes on söönud pärmtainast küpsetatud pannkooke, see teab, millest ma räägin. Käsitööõllesid on paremates poodides saada väga erinevaid ja korralikus valikus, mina valisin Märzen-tüüpi õlu. See on maheda maitsega ega käi kala maitsest üle.