Connect with us

Võistlused

Paide Särg 2024 võitis Janno Nugis

Avaldatud

kuupäeval

25. mai, Tarbja tehisjärv, 23 osalejat

Esimese etapina Järvamaa 2024. aasta seeriavõistluste sarja kuulunud õngitsemisvõistlus Paide Särg toimus juba viiendat korda. Varasemalt Paide tehisjärvel aset leidnud varasuvine jõukatsumine kolis sel aastal üle oluliselt kalarikkamale Tarbja paisjärvele.

Võistluse korraldajateks olid endiselt kohalikud õngitsemisfännid Valeri Sirotin ja Veikko Luts (viimane võistles ka ise), kes koos sõpradega juba varakevadest saadik võistlustrassi ja püügikohti ette valmistamas käisid. Tänu kõigele sellele tegi kogu üritus tubli sammu tõsisema võistluse poole ning see kajastus ka osalejaskonnas – kohale tuli enamik Eesti tippõngitsejaid, kellele Tarbja järv oli võistlusveekoguna varasemast tuttav ning kel nädal hiljem samas oma reitingusarja osavõistlus toimus.

25. mai ilm oli roppkuum, kraadiklaas näitas lõuna paiku varjus 28 kraadi. Võistlustulle läks 23 õngitsejat (18 täiskasvanut, kolm naist ja kaks noort) ning püügiaega oli neli tundi, kümnest kaheni. Käe said valgeks kõik osalenud. Põhilise saagi moodustasid väheldased särjed, roosärjed ja latikalipsud, aga pea kõik kurtsid tujutsevat võttu, mis vahepeal sootuks kadus.

Võitjaks tuli Janno Nugis, kel õnnestus nelja tunniga välja püüda 5,269 kg kala. Üle 5-kiloseid saake oli kokku neli. Parim järvamaalane oli Vitali Haritonov.

Pärast võistlust pakuti osalejatele kringlit ja suitsukala. Võistlust toetasid Salmo&Luts OÜ, Türi kalastustarvete kauplus ja Paide linnavalitsus.

MEHED

1. Janno Nugis                        5,269 kg

2. Konstantin Voznjuk            5,241 kg

3. Vitali Haritonov                 5,184 kg

NAISED

1. Helen Laurits                      3,496 kg

2. Tiina Nõmm                       0,708 kg

3. Viivi Liias                          0,601 kg

NOORED

1. Karl Johannes Mesi            0,923 kg

2. Samoel Lina                       0,800 kg

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga